Over Mik Hartman Tours

Ik ben geboren in Schiedam en woon alweer 22 jaar in Rotterdam

Ben Mik Hartman

Dat wil ik mensen die de Mik Tours doen laten zien. Het Rotterdam zoals ik het heb zien groeien. Ik wil u de stad laten proeven en zien zoals ik Rotterdam zie. De bijzondere plekjes, het eten en de verhalen die niet te vinden zijn in een boekje. Ik wil de mensen de beleving van deze dynamische stad meegeven.

Hoewel 45 jaar geleden geboren in buurstad Schiedam, leef en woon ik alweer 22 jaar in Rotterdam.

Dat waren roerige tijden kan ik je melden. De basis wederopbouw van onze mooie stad was weliswaar klaar maar daarmee waren er nog lang niet. Ik leefde in de jaren 90 in een stad die zoekende was naar zichzelf. Een stad die alles in huis had om de boel draaiende te houden maar daar was het ook wel mee gezegd. Het bleken echter de ideale voorwaarden te zijn voor de stad om zichzelf opnieuw uit te vinden. Ik zag de stad groeien naar een stad waar architecten moderne gebouwen lieten verschijnen. IK zag nieuwe restaurants geopend zien worden, met keukens van over de hele wereld, leuke wijnbars en cafe’s als paddenstoelen uit de grond schieten. Tot mijn grote geluk werden oude stukjes Rotterdam opnieuw gewaardeerd en opgeknapt. Deze stad heeft zichzelf uit de as doen herrijzen en kent zoveel gerse plekjes dat ik zelf nog vaak genoeg verast wordt!

Dit alles maakt de stad tot een unieke stad in Nederland. Een stad die van de grond af weer is opgebouwd tot een stad die lef heeft, dingen probeert, kleinschalige projecten ondersteunt maar ook groots durft uit te pakken. Een stad die durft en doet!

“Rotterdam beleven”

De bijzondere plekjes, het eten en de verhalen die niet te vinden zijn in een boekje. Ik wil de mensen de beleving van deze dynamische stad meegeven.

Wat anderen zeggen

We horen graag wat we goed doen of waar we nog aan kunnen werken om onze Rotterdamse stadstours nog beter te maken.

Conny Baden en Hans van Staveren

Als geboren Rotterdammerts dachten wij dat Mik ons weinig nieuws zou kunnen vertellen over de stad. Niets was minder waar! Binnen 5 minuten hadden wij al een paar keer ‘Oh ja joh?’ geroepen en werden we al lopend, door ons tóch onbekende straatjes, een stuk wijzer.

Bij de drie food en/of drink stops verbaasden we ons over de grote kennis van Mik over de geschiedenis van de lekkernijen. Soms ging dat zelfs terug naar de Romeinen. En alles werd met een heerlijk humoristisch, Rotterdams sausje overgoten. En op een hele relaxte manier.

Een foodtour onder leiding van Mik: een échte aanradert!

Iwanka Kliment

Met veel kennis, humor en gezelligheid laat Mik je Rotterdam beleven vanuit zijn eigen unieke perspectief. Eén van zijn gaven is het samenbrengen van mensen en daarbij maakt hij overal een avontuur van!

Robert Lagendijk

Ieder jaar ga ik een weekeinde met een groep vrienden naar Rotterdam; museum bezoeken, lekker eten en er moet natuurlijk ook nog wat gedronken worden.

Dit weekeinde was het weer zo ver. Ditmaal hadden we een tour met een stadsgids geboekt. Kleine moeite, groot plezier. We hebben kanten van Rotterdam gezien die we nog niet kenden. Het maakte ons weekeinde onvergetelijk!

Er waren er zelfs bij die niet meer terug wilden naar Amsterdam …

Ellen

Mooie wandeling. Zeer vriendelijke gids.

We kwamen te laat ivm treinstoring maar Mik onze gids maakte daar geen probleem van. We hebben zelfs nog langer dan twee uur gewandeld. Mik zorgde er ook voor dat we s’middags weer op tijd bij de rondvaart boot waren. Hij is helemaal met ons mee gelopen.

Top!!

Esther Roozendaal

We had a lovely experience when Mik showed us around town. Even as locals we learned so many new things about the city and the architecture. Mik knows a lot and also has a lot of humor. His tour was very entertaining.

Highly recommended!

Nikki Szabo

Toller Rundgang mit lässigem, super professionellem Guide!! Der weiss sooooo Vieles… Lohnt sich auf jeden Fall. Er sprach sogar recht gut Deutsch! Thank you, Mik.

Vincent Barnhard

Mik gidste ons met zijn heel persoonlijke stijl zeer vlot en aangenaam door het Rotterdamse. Zijn kennis van de stad was buitengewoon en zijn verfrissende aanpak is heel bijzonder!

Naomi Hoogstad

Wij hebben met ons team (met ongeveer 20 personen) als teamuitje de foodtour gedaan bij Mik. 

Mik zit vol interessante wetenswaardigheden over zowel de stad, de architectuur die daar te vinden is en de “oer Hollandsche“ hapjes die je onderweg kunt proeven. Hij brengt het op een hele ontspannen manier met veel humor. Tijdens de tour kom je langs mooie (bekende en onbekende) locaties en we hebben heerlijke hapjes en drankjes op.

Wat een aanrader!

Bianca Wijnstekers-Handy

Voor een gemêleerd gezelschap heb ik Mik gevraagd om een rondleiding te geven in Historisch Delfshaven, wat best moeilijk is als de mensen voornamelijk uit Rotterdam komen. Hij reeg echter leuke, nieuwe feitjes moeiteloos aan elkaar en wist de vele vragen die op hem afgevuurd werden met verve te beantwoorden.

Mik voelde de groep goed aan en kon daardoor iedereen met gemak meenemen in zijn verhalen. Zijn Rotterdamse humor en tongval gaven dit alles nog meer kleur. Wil jij ook in Rotterdamse stijl meegenomen worden op een tocht vol gezelligheid en boordevol informatie? Dan is Mik je man!

Review on GetYourGuide

Great Tour – Learned so much from a native Rotterdam tour guide. Loved the tour. Would highly recommend it. The tour guide was so friendly and knowledgeable as he is a native. We walked a lot, but I never felt rushed and never felt overwhelmed.

Review on GetYourGuide

We had a nice day with Mik on our city tour.

He showed us around Rotterdam, sharing a lot of interesting facts and personal anecdotes along the way. Though we’ve lived in Rotterdam for a while he was able to introduce us to buildings we’ve never before know the story of.

Thanks again for the terrific tour, Mik! 

Review on GetYourGuide

Unconventional, captivating tour by foot through Rotterdam!

Mik took us on a captivating, special tour, packed with unconventional facts and stories. He knows a great deal about ecological and architectural things and gave us a look behind the scene and on the characteristics of Rotterdam.

He gladly responded to all our questions and we felt that we had truly learnt something about Rotterdam. It was a very enjoyable afternoon and we could not believe the time went by so fast.

We highly recommend Mik to all people who are tired of boring, standardized tours and are rather looking for an informative and entertaining tour!