Over Mik Hartman Tours

Ik ben geboren in Schiedam en woon alweer 22 jaar in Rotterdam

Ben Mik Hartman

Dat wil ik mensen die de Mik Tours doen laten zien. Het Rotterdam zoals ik het heb zien groeien. Ik wil u de stad laten proeven en zien zoals ik Rotterdam zie. De bijzondere plekjes, het eten en de verhalen die niet te vinden zijn in een boekje. Ik wil de mensen de beleving van deze dynamische stad meegeven.

Hoewel 45 jaar geleden geboren in buurstad Schiedam, leef en woon ik alweer 22 jaar in Rotterdam.

Dat waren roerige tijden kan ik je melden. De basis wederopbouw van onze mooie stad was weliswaar klaar maar daarmee waren er nog lang niet. Ik leefde in de jaren 90 in een stad die zoekende was naar zichzelf. Een stad die alles in huis had om de boel draaiende te houden maar daar was het ook wel mee gezegd. Het bleken echter de ideale voorwaarden te zijn voor de stad om zichzelf opnieuw uit te vinden. Ik zag de stad groeien naar een stad waar architecten moderne gebouwen lieten verschijnen. IK zag nieuwe restaurants geopend zien worden, met keukens van over de hele wereld, leuke wijnbars en cafe’s als paddenstoelen uit de grond schieten. Tot mijn grote geluk werden oude stukjes Rotterdam opnieuw gewaardeerd en opgeknapt. Deze stad heeft zichzelf uit de as doen herrijzen en kent zoveel gerse plekjes dat ik zelf nog vaak genoeg verast wordt!

Dit alles maakt de stad tot een unieke stad in Nederland. Een stad die van de grond af weer is opgebouwd tot een stad die lef heeft, dingen probeert, kleinschalige projecten ondersteunt maar ook groots durft uit te pakken. Een stad die durft en doet!

“Rotterdam beleven”

De bijzondere plekjes, het eten en de verhalen die niet te vinden zijn in een boekje. Ik wil de mensen de beleving van deze dynamische stad meegeven.

Wat anderen zeggen

We horen graag wat we goed doen of waar we nog aan kunnen werken om onze Rotterdamse stadstours nog beter te maken.

Iwanka Kliment

Met veel kennis, humor en gezelligheid laat Mik je Rotterdam beleven vanuit zijn eigen unieke perspectief. Eén van zijn gaven is het samenbrengen van mensen en daarbij maakt hij overal een avontuur van!

Vincent Barnhard

Mik gidste ons met zijn heel persoonlijke stijl zeer vlot en aangenaam door het Rotterdamse. Zijn kennis van de stad was buitengewoon en zijn verfrissende aanpak is heel bijzonder!