06 17 43 70 42

Rotterdamse Stadstour

Centrum, Rotterdam (0)
vanaf/per persoon  25.00
 • Stadstour
 • Geschikt voor Groepen
 • Hond Vriendelijk
 • Rolstoel Vriendelijk
 • Tour Gids

stadgids-mik-hartman-bymiktours
City-Tour-Rotterdam-ByMikTours-Mik-Hartman

Beschrijving

De Rotterdamse Stadstour

Echt gaaf als u met mij de stad in gaat! Wat gaan we doen? Uiteraard neem ik u mee langs de verschillende iconen van de stad en leg ik u uit hoe gebieden en gebouwen tot stand zijn gekomen.

Achter veel van wat in Rotterdam gebouwd en ontwikkeld is, schuilen verhalen waar niemand weet van heeft. Ook op het gebied van watermanagement, innovaties en cultuur valt er in Rotterdam veel te ontdekken. Ik ga het u allemaal uitleggen.

En weet u? De dynamiek van de stad is zeker niet alleen alles wat je kunt ziet maar juist ook dat wat je niet ziet! Op de achtergrond speelt er namelijk heel veel, wat in de komende jaren voor nieuwe elan gaat zorgen. Daarom komen ook de toekomstige projecten aan bod. Geloof me, u gaat helemaal up-to-date de stad Rotterdam weer verlaten. En bij een toekomstig bezoek, kunt u uw gezelschap verbazen met uw kennis van de internationale ontwikkeling van de stad Rotterdam.

Kortom, na deze stadstour ziet en begrijpt u Rotterdam pas echt. Ik heb er zin in! We maken er een topdag van! Ja toch!

 • Bestaat je groep uit meer dan 7 personen? Neem dan contact op voor een speciale prijs:
  NEEM CONTACT OP

Dagindeling

 • Rotterdam CentraalMeeting Point

  Onze stadstour begint bij Rotterdam Centraal Station. De architectuur is fantastisch en in combinatie met de skyline heeft het Rotterdam op de kaart gezet van wereldsteden om te bezoeken.

 • Kruisplein45 Minuten in de Tour

  Na een afwisselende wandeling van zo'n drie kwartier komen wij aan bij het Kruisplein. Op dit plein komen de ongeveer 170 nationaliteiten van Rotterdam samen. Het is tevens de brandgrens tussen oud-en-nieuw Rotterdam.

 • SchielandhuisKoffie Stop

  Het Schielandhuis is het monument van de binnenstad. Het heeft het bombardement en de vuurzee van 14 mei 1940 overleeft. Daarmee is ook haar rijke geschiedenis gespaard gebleven. Zo heeft Napoleon als ook zijn vijand Tsaar Alexander er gelogeerd. Tot op de dag van vandaag speelt de lokatie een belangrijke rol in de Rotterdamse geschiedenis. Op deze lokatie, bij dit monument uit 1662, rekken en strekken wij onder het genot van een kopje koffie.

 • Markthal2 Uur in de Tour

  De Rotterdamse Markhal heeft geen introductie nodig. Alom geprezen en internationaal befaamd heeft dit Voedsel en Drinken Walhalla Rotterdam verder op de kaart gezet. Het markeert de grens tussen de binnenstad en de omliggende stadswijken. Een gebied dat pas recent een hotspot van urban junkies is geworden.

 • Kubuswoningen en Oude HavenTot Ziens

  Onze tour eindigt bij de Oude Haven met zijn Kubuswoningen en Het Witte Huis. De laatste was lange tijd het hoogste gebouw van Europa. Met uitzicht op de de skyline en de oude scheepjes nemen wij afscheid.